'Ruud Krol interim-bondscoach Tunesië'

De Tunesische voetbalbond heeft Ruud Krol aangesteld als interim-bondscoach. Dat meldt Supersport zaterdag. De Nederlander leidt het nationale team tijdens de beslissende play-offronde voor het WK van volgend jaar.

"De voorzitter van CS Sfaxien en de voorzitter van de voetbalbond zijn overeengekomen dat coach Ruud Krol de leiding krijgt over het nationale team", verklaart de bond.

Krol blijft zijn club CS Sfaxien gewoon trainen tijdens zijn bondscoachschap. Er zijn nog geen plannen dat de oud-voetballer Tunesië ook op het WK gaat coachen, mocht het hoofdtoernooi bereikt worden.

Nabil Maaloul nam ontslag als bondscoach na de 2-0 thuisnederlaag tegen Kaapverdië van zaterdag. Omdat Kaapverdië, dat zich door de zege voor de play-offs had geplaatst, een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld, besloot de FIFA het land uit de WK-kwalificatie te halen. Tunesië profiteerde van de misstap en neemt de plek van Kaapverdië in.

Tunesië krijgt maandag bij de loting te horen tegen wie het moet aantreden in de play-offs. De winnaar van dat treffen verdient een ticket voor het WK in Brazilië.