Van Polen: "Ajax moet, wij kunnen stunten"

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij Ajax. In de ArenA wil de huidige koploper uit Zwolle stunten tegen de landskampioen.

Bram van Polen heeft veel vertrouwen in het treffen met Ajax, maar blijft realistisch. "Ajax is als een verbeterde versie van ons: opkomende backs, sterk positiespel. Dit is een potje waar we kunnen zien waar we staan", sprak de linksback tegenover Voetbal International.

De verdediger wordt niet moe van het feit dat iedereen sarcastisch over PEC als koploper praat. "Nee, want om eerlijk te zijn is het ook wel zo. Wij hebben echt een goede ploeg, maar Ajax-uit is in principe kansloos. We doen het leuk, maar zijn pas vijf wedstrijden onderweg."

De mandekker vindt het jammer dat de reeks van PEC werd onderbroken door een interlandperiode. "Wij zaten in een lekkere flow en met Ajax ging het iets minder. Dat weekendje vrij was lekker, maar het kwam dus net niet helemaal uit. Toch geloof ik dat wij nog steeds in die flow zitten en Ajax niet. Voor ons is het lekker dat we eigenlijk niets te verliezen hebben. Ajax moet winnen, wij kunnen stunten."