Wildwest in Zoetermeer

Bij een schietpartij in Zoetermeer zijn zaterdagochtend drie gewonden gevallen. Na een wilde achtervolging waarbij de politie meerdere keren heeft geschoten werd een 36-jarige Amsterdammer aangehouden, meldt de politie.

Rond 05.30 uur zag de politie via het cameratoezicht dat op het Theaterplein een vechtpartij bezig was. Daar kwamen veel mensen op af en kort daarna kwam een melding van een schietpartij binnen. Alle beschikbare agenten werden naar het plein gestuurd en ook agenten uit het naastgelegen Den Haag werden opgeroepen.

Drie personen tussen de 20 en 26 jaar oud bleken gewond te zijn geraakt. Zij hadden meerdere schotwonden in hun benen en hun heupen. De omstanders konden de schutter beschrijven, waarna agenten al snel iemand die aan het signalement voldeed op een bromfiets het stadscentrum zagen verlaten. Ze gaven een stopteken, maar de man bleef rijden.

Na een waarschuwing heeft de politie meerdere keren op de man geschoten. Hij werd echter niet geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn bromfiets onderuit op de Italiëlaan. Daar dook hij het water in. Achtervolgd door agenten zwom hij naar de overkant en rende weg. Met een politiehond werd hij korte tijd later gevonden in de beschoeiing van het water. Tijdens de aanhouding werd hij door de hond gebeten, maar verder raakte hij niet gewond.

Bij de actie werden tientallen agenten ingezet. Op meerdere locaties is een onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er precies is gebeurd. De mensen die zijn neergeschoten zijn ook aangehouden omdat nog niet duidelijk is wat voor rol zij bij de vechtpartij hadden. De politie roept getuigen op zich te melden.