[JL] Helmond Sport bezorgt Dordrecht eerste nederlaag

Koploper FC Dordrecht heeft vrijdag voor de eerste keer dit seizoen een nederlaag geleden in de Jupiler League. Davy Brouwers schoot Helmond Sport in blessuretijd vanaf de strafschopstip naar een 2-1 overwinning tegen de Zuid-Hollanders.

Dordrecht leek zich lange tijd naar zijn zevende zege te voetballen. Na de openingstreffer van Erixon Danso bracht Serhat Koç Helmond pas acht minuten voor tijd op gelijke hoogte, waarna Brouwers de Limburgers drie punten bezorgde.

Dordrecht blijft wel in zijn eentje koploper met negentien punten. Nummer twee FC Eindhoven wist namelijk niet maximaal te profiteren. Sparta Rotterdam hield de Brabanders op een 1-1 remise dankzij een goal van Steef Nieuwendaal. Jens van Son vond het net voor Eindhoven, dat op zeventien punten staat.

Piotr Parzyszek bezorg zichzelf een heldenstatus door driemaal doel te treffen voor De Graafschap. De Superboeren versloegen VVV-Venlo in Limburg met 4-0, nadat Rogier Meijer voor het slotakkoord had gezorgd. De Graafschap staat derde op vijf punten van Dordrecht.

FC Volendam en Excelsior deelden de punten: 2-2. Gerry Koning schonk de Noord-Hollanders in blessuretijd een punt. Beide ploegen bevinden zich in de middenmoot. MVV Maastricht versloeg hekkensluiter Almere City in Limburg met 2-1 en verlaat daardoor de onderste regionen.