Vermeer houdt voorlopig vertrouwen bij Ajax

Kenneth Vermeer blijft vooralsnog de eerste doelman van Ajax. Tweede keeper Jasper Cillessen klopt volgens trainer Frank de Boer aan de deur en Vermeer is 'niet in de allerbeste vorm' maar het is nog te vroeg voor een keeperswissel.

In de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1) twee weken geleden ging Vermeer opzichtig in de fout en bij Oranje verloor hij inmiddels zijn basisplaats aan Michel Vorm. Reservekeeper Cillessen heeft ook al Oranje-ervaring en is bij een deel van de Ajaxfans favoriet.

De Boer wilde in de persconferentie in aanloop naar het duel tegen koploper FC Zwolle nog niet zeggen of Kolbeinn Sigthórsson ook het vertrouwen houdt. De spits kon tegen Groningen geen potten breken en voelt de hete adem van Danny Hoesen in zijn nek. Mogelijk wordt Sigthórsson, mede met het oog op de wedstrijden tegen FC Barcelona woensdag en PSV zondag gespaard. "We zullen morgen zien", zei De Boer met een glimlach.

Aanvoerder Siem de Jong krijgt waarschijnlijk speeltijd zaterdag tegen FC Zwolle. De middenvelder keert sneller dan gedacht terug bij de wedstrijdselectie na afwezigheid wegens een klaplong.