FOK! wat een weer... Regen

Opeens klaagt iedereen over het weer en dat is uiteraard volkomen onterecht. We hebben een droge en uiteindelijk ook vrij warme zomer gehad en met name in juli en augustus was er naar mijns inziens niets te klagen. Het weer moest natuurlijk wel eens omslaan en dat is de afgelopen week dan ook op brute wijze gebeurd. De komende week zal daar ook niets aan veranderen.

Gisteren nam de bewolking al toe en begon het wat te miezeren. De afgelopen nacht begon het steeds harder te regenen en deze regen weet het lang vol te houden boven ons land. Pas diep in de middag klaart het in het westen een beetje op. De meeste regen lijkt deze keer voor het noordwesten te zijn met hoeveelheden die tot méér dan 20 millimeter kunnen oplopen. Jullie begrijpen echter dat het nergens prachtig weer zal worden. Vervolgens volgen er ook weer een aantal buien die zeker in het noorden van onweer vergezeld kunnen gaan. De wind draait naar een noordelijke richting toe en is met een windkracht 5 tot 7 ook zeer nadrukkelijk aanwezig. Met 15 tot 17 graden is het bovendien vrij fris.

Morgen lijkt het even wat rustiger en droger te worden, maar vanaf maandag is het weer uiterst wisselvallig en met 13 of 14 graden ook bijzonder koel. HERFST!.

Een prettig weekend gewenst!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Fiq1

Qltel maakte de afgelopen week een fietstocht in regenachtige omstandigheden. Het was voor mij een bekend gebied: de streek tussen de grens en Zevenaar en daar kom ik ook vandaan.

Fiq2
Hier zien we een kruisbeeld.

 Fiq3
Dit is de oudste elektrische hijskraan van Nederland en die staat aan de Rijn bij Spijk. Vroeger werden hier boten gelost voor de steenfabriek.

 qlf4
En bij de auto van qltel was het weer nat...