Politie belt seksadvertenties na: vier aanhoudingen

De politie heeft donderdagavond vier arrestaties verricht tijdens een landelijke politieactie om mensenhandel in de illegale prostitutie aan te pakken. In totaal werden 430 commerciële seksadvertenties nagebeld. In 88 verdachte gevallen werd een bezoek gebracht.

De agenten stuitten op drie signalen van mensenhandel en een van mensensmokkel. Vijf andere zaken van mogelijke mensenhandel moeten nog nader worden onderzocht. De prostituees werken vanuit woningen, hotels en vakantieparken, maar ook op een industrieterrein of vanuit een auto. Veel van hen komen uit Oost-Europese landen. De gecontroleerde vrouwen en een enkele man variëren in leeftijd van 18 tot 61 jaar.

De politie kreeg hulp van onder meer de marechaussee, justitie en gemeenten. In totaal werkten 236 man mee aan de actie.

Het was de tweede keer dat een dergelijke landelijke actie op touw werd gezet. Er werden 63 bestuurlijke rapportages opgemaakt tegenover 32 in april. Op basis daarvan kan het gemeentebestuur bijvoorbeeld een illegaal bordeel laten sluiten of een dwangsom opleggen.