Releasedatum Football Manager 2014 bekend

Sports Interactive en SEGA Europe Ltd. hebben vandaag aangekondigd dat Football Manager 2014 vanaf donderdag 31 oktober verkrijgbaar zal zijn voor het grote publiek. Het nieuwe spel is verkrijgbaar voor Windows-pc, Mac en voor het eerst in de geschiedenis Linux.

Net als bij de release van vorig jaar krijgen fans die bij een deelnemend verkoopkanaal een exemplaar van Football Manager 2014 reserveren eerder toegang tot een volledig speelbare bètaversie van het spel, die ongeveer twee weken vóór de officiële releasedatum verkrijgbaar zal zijn. Carrières die in deze bètaversie worden gestart, gaan door in het volledige spel. In de Benelux is deze actie onder andere verkrijgbaar bij bol.com, GameMania en Free Record Shop. "Mensen vragen ontzettend vaak naar de releasedatum op Twitter, maar we kondigen alleen een datum aan als we ook zeker weten dat we hem gaan halen", aldus Miles Jacobson, Studio Director van Sports Interactive. "We zijn nu op dat punt aangekomen, dus ik kan met groot genoegen 31 oktober als releasedatum aankondigen. Daarnaast zijn er nu veel meer verkoopkanalen die reserveerders de kans bieden om de bètaversie van het spel twee weken vóór de officiële releasedatum van Football Manager 2014 te spelen."

Football Manager 2014 bevat een aantal technische innovaties die de management-ervaring zoals de nieuwe ‘in-/uitzoomfunctie'  waarmee je de interface kunt bouwen die jij wilt. Het systeem werkt samen met onze configureerbare schermindeling, zodat iedereen met een hogeresolutiescherm de informatie kan weergeven zoals hij wil, met alle tekst en afbeeldingen op de gewenste grootte. In combinatie met de modus ‘Big Picture’ wordt het ook praktisch om FM op een tv-scherm te spelen.

Andere verbeteringen zijn:

  • een verbeterde YouTube-exportfunctie, waarmee fans aangepaste hoogtepunten met doelpunten vanuit meerdere camerahoeken kunnen uploaden.
  • ondersteuning voor Retina
  • ondersteuning voor volledig scherm op Mac
  • linux-compatibiliteit: de toevoeging van Linux aan de selectie platforms houdt in dat gebruikers met Ubuntu 12.04 LTS of hoger op een apparaat dat is voorzien van een toetsenbord en muis (en Steam) voor het eerst in de geschiedenis Football Manager kunnen spelen.
  • Cloudopslag: dankzij de integratie van de functionaliteit voor cloudopslag op Steam kunnen managers één carrière nu op meerdere computers voortzetten, zolang ze maar zijn aangemeld op hun Steam-account. Door de cross-compatibiliteit tussen de Windows-pc-, Mac- en Linux-versies kan één carrière worden voortgezet op alle platforms.
  • Steam Workshop: via de integratie van Steam Workshop in Football Manager 2014 kunnen fans eenvoudig content creëren en deze delen met andere managers. Fans kunnen unieke gameskins en graphics maken, persoonlijke databases (inclusief extra divisies en naties) aanpassen/delen en aangepaste competities creëren. Daarnaast bevat de klassieke modus een Challenge Editor waarmee fans unieke spelscenario's kunnen creëren en delen.
  • Cross-save met PlayStation Vita: Football Manager Classic-spelers kunnen één carrière niet alleen voortzetten op drie computerplatforms, ze kunnen diezelfde carrière tevens voortzetten terwijl ze mobiel zijn op hun PS Vita (hiervoor heb je wel de PS Vita-versie van Football Manager 2014 nodig). Het PS Vita-spel is daarnaast de eerste handheldversie van Football Manager met de 3d-wedstrijdengine.