Directeur Hansma toch weg bij Heerenveen

Technisch directeur Johan Hansma vertrekt bij sc Heerenveen. De directeur stond onder druk door de bevindingen van een onderzoekscommissie die de leiding van de voetbalclub tegen het licht had gehouden. De club laat in een verklaring weten het te betreuren dat over het functioneren van Hansma een 'te eenzijdig en vertekend beeld' in de media is ontstaan.

Eerder gaf interim-directeur Gaston Sporre nog aan dat er hoop was dat Hansma zou kunnen blijven. Een constructief gesprek over zijn toekomst bij de club kreeg echter geen vervolg.

Ook commercieel directeur Joost Steppé ruimt het veld. Beide bestuurders kregen er flink van langs in het rapport van de onderzoekscommissie, bestaande uit Jos Vaessen en Lense Koopmans. "In de functie van directeur hebben beide directieleden ernstig gefaald", is te lezen in het rapport.

Heerenveen stelde de onderzoekscommissie in naar aanleiding van het vertrek van voorzitter Robert Veenstra, die een schrikbewind zou hebben gevoerd bij de Friezen en overhoop lag met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Ook de raad van commissarissen van de club stapte vorige maand op.