Nieuwe Star Wars-films worden 'originsverhalen'

Enkele nieuwe Star Wars-films gaan achtergrondverhalen vertellen van de bekendste personages. Dat schrijft filmblad Variety op basis van een toespraak van Disneys financiële topman Jay Rasulo donderdag voor investeerders. Ook wordt, zoals al bekend was, gewerkt aan een nieuwe Star Wars-trilogie, die voortborduurt op de verhaallijn van de vorige zes films.

Dat Disney behalve aan de trilogie ook werkt aan films met bekende personages in de hoofdrol was al eerder duidelijk. Niet bekend was echter wanneer die verhalen zich zouden afspelen. Vooral een verhaal over de jonge jaren van het 900 jaar oude personage Yoda zou veel kunnen vertellen over het Star Wars-universum van meerdere eeuwen geleden.

De komende jaren moeten enkele van deze 'originsfilms' uitkomen, afgewisseld met de nieuwe trilogie - Episode VII, VIII en IX. Voor Episode VII, die in 2015 verschijnt, hebben naar verluidt Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher al getekend.

Omdat de bijeenkomst vooral ging om het informeren van de investeerders, lag de nadruk bij Star Wars vooral op het uitbrengen van aanverwante artikelen als speelgoed, kleding, brooddozen en kindertassen. "The sky is the limit", zei Rasulo enthousiast. "Star Wars is nog altijd een van de meest winstgevende merken ooit. Maar het begint natuurlijk allemaal met een goede film."


Nieuwe Star Wars-films worden 'originsverhalen' (Foto: Novum)