De Jong en Duarte in Ajax-selectie tegen PEC

Siem de Jong keert zaterdag tegen PEC Zwolle terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat maakte trainer Frank de Boer vrijdag bekend op een persconferentie. De Jong is sneller dan verwacht hersteld van een klaplong en hervatte maandag de groepstraining. De aanvoerder van de Amsterdammers begint op de reservebank. Aanwinst Lerin Duarte zit voor het eerst bij de selectie.

De Jong, die aanvankelijk niet voor oktober werd terugverwacht, liet donderdag al weten mogelijk tegen PEC weer deel uit te maken van de selectie. Een basisplaats zit er echter nog niet in. "Ik moet het rustig opbouwen. Het is wel belangrijk dat ik snel weer wedstrijdritme op kan doen." De Jong kwam op 11 augustus tegen AZ voor het laatst in actie.

De snelle terugkeer van De Jong is een welkome meevaller voor trainer De Boer. Mede door het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld kende Ajax geen al te overtuigende start van de competitie.

Bovendien beginnen de Amsterdammers woensdag het avontuur in de Champions League met een loodzware opdracht. In Camp Nou staat de krachtmeting met Barcelona op het programma.