Schumacher: "Alonso en Räikkönen explosief mengsel"

De keuze van Ferrari om Kimi Räikkönen terug te halen is volgens zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher een gevaarlijke, zo laat hij aan Bild weten. Volgens de Duitser gaat de Fin een harde strijd uitvechten met teamgenoot Fernando Alonso.

Om de komst van de laatste wereldkampioen voor Ferrari (Räikkönen in 2007) mogelijk te maken moest Felipe Massa het veld ruimen. Hiermee kiezen de Italianen voor het eerst sinds lange tijd weer voor twee eerste coureurs in plaats van een duidelijke nummer één. "Het klinkt als een explosief mengsel. Voor de autosportfans is het zeker een knaller en de concurrentie zal het zwaar krijgen. Het wordt heel spannend om naar te kijken."

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali denkt dat het niet zo'n vaart zal gaan lopen. "Wees gerust, bij Ferrari weet iedereen dat het teambelang eerst komt en dan pas dat van het individu. Alonso blijft voor ons van onschatbare waarde." Volgens de Italiaan weet de wereldkampioen van 2005 en 2006 dat Räikkönen een versterking betekent. "Alonso moet blij zijn, want hij is intelligent genoeg om te begrijpen dat een sterker team alleen maar een voordeel kan zijn."

Volgend seizoen wordt de huidige motor vervangen door een 1,6 liter V6-turbomotor en zijn er diverse andere reglementswijzigingen. Ferrari wil dan goed voor de dag komen en eindelijk weer de constructeurstitel binnenslepen. De laatste keer dat dit lukte was in 2008.