Aangifte doodgestoken Zweedse nog in behandeling

De aangifte tegen haar ex-vriend van de 19-jarige Zweedse die dinsdag omkwam bij een steekpartij in Den Bosch moest nog verder in behandeling worden genomen. Dat meldt de politie donderdag.

Het 19-jarige slachtoffer klopte vorige maand aan bij de politie en meldde dat ze bedreigd werd door haar ex-vriend. Een paar dagen later werd een aangifte opgenomen van deze bedreigingen, aldus de politie. "We hebben haar geadviseerd en enkele afspraken met haar gemaakt."

Woensdag meldde het Brabants Dagblad al dat de vrouw aangifte had gedaan, maar de politie kon dat woensdag niet direct bevestigen. De vrouw zou haar relatie met de man drie maanden geleden hebben beëindigd. De man zou haar daarna diverse keren hebben bedreigd en gestalkt.

De sectie op het lichaam van de Zweedse is afgerond, laat de politie donderdag verder weten. Het stoffelijk overschot is overgedragen aan de familie. Over de uitslag van de sectie wil de politie donderdag niet meer kwijt. De 22-jarige Utrechtse ex-vriend van de vrouw, die dinsdagavond werd opgepakt, wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

De vrouw werd dinsdagochtend in een brandgang bij de Leonardus van Veghelstraat neergestoken. Ze overleed korte tijd later in een ziekenhuis.