FOK! wat een weer... Later regen

Een week geleden zat ik nog te klagen over de droogte, terwijl ik nu sta te juichen! Binnen 4,5 dag is er bij mij ruim 111 millimeter regen gevallen en dit had ik dus niet durven dromen. In het oosten zijn er echter nog nattere plaatsen te vinden, maar gelukkig heb ik dus een mooie inhaalslag gemaakt. We zijn er echter nog niet, want er is nog veel meer regen op komst.

Gisteren vielen er wat meer buien dan dat het zich in eerste instansie liet aanzien en soms waren deze buien nog behoorlijk fel, in Brummen viel ruim 23 millimeter. 

We beginnen vandaag nog met enkele opklaringen, maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en uiteindelijk gaat het ook regenen. De hoeveelheden blijven nog wel vrij beperkt. In het oosten kan het voor de regen uit nog even 20 graden worden, terwijl het kwik in de regen blijft steken bij een graad of 16. Later op de dag neemt ook de westelijke wind toe naar matig tot vrij krachtig.

Morgen kan er plaatselijk veel regen vallen en voor opklaringen lijkt er weinig ruimte te zijn. De herfst is op stoom gekomen!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Rainbow
Roeland maakte deze schitterende foto vanuit de trein, vlak voordat er een hoosbui arriveerde. Dit gebeurde nabij Lent, vlakbij Nijmegen. en we zien hier een fraaie dubbele regenboog. Roeland zat dus in de trein en daardoor gingen de potten met goud aan zijn neus voorbij...