Lemmings in de maak voor Vita

De klassieke puzzelreeks Lemmings krijgt een nieuwe versie voor de PlayStation Vita. Lemmings Touch bevat ruim honderd puzzels waarbij de speler zo veel mogelijk lemmingen moet redden van de ondergang. Dat heeft gamestudio D3t bekendgemaakt. De studio weet nog niet wanneer het spel op de markt moet verschijnen.

In een promotievideo suggereert het bedrijf dat de game voor het eerst een kwaadaardige lemming bevat. Sinds het eerste spel uit 1991 was de spelwereld met al zijn vallen en afgronden altijd de vijand van de lemmingen.

Het laatste spel binnen de Lemmings-reeks verscheen eind vorig jaar. Het ging toen om een opgepoetste versie van de klassieker, op maat gemaakt voor tablets en smartphones. Binnen de Lemmings-reeks zijn meer dan vijftien miljoen spellen verkocht.

De eerste Lemmings werd gemaakt door DMA Design. Deze Schotse gamestudio zou zes jaar later het eerste deel in de Grand Theft Auto-reeks op de markt brengen, waarna het in 2002 werd opgekocht en omgedoopt tot Rockstar North.


Lemmings in de maak voor Vita