Lady Gaga op de bres voor Miley Cyrus

Lady Gaga vindt dat mensen niet zo veel kritiek moeten hebben op Miley Cyrus. "Ze moeten niet zo moeilijk doen en haar met rust laten", zegt de zangeres in de Amerikaanse talkshow Watch What Happens: Live. De zangeres reageert hiermee op de commotie rond de nieuwe videoclip van Cyrus en haar optreden tijdens de MTV Video Awards.

"Het is popmuziek. Iedereen heeft het recht om zich op zijn eigen artistieke manier uit te drukken", vervolgt de zangeres. "Als je er problemen mee hebt moet je gewoon verder zappen", zegt Lady Gaga over de videoclip van Wrecking Ball, waarin de 20-jarige Cyrus naakt op een sloopkogel zit.

De 27-jarige zangeres vindt dat mensen ook niet meer moeten zeuren over het twerkoptreden van Miley Cyrus tijdens de MTV Video Music Awards. "Ik snap niet waarom er zo lang over dingen wordt doorgegaan." Lady Gaga wil ook het woord twerken, zoals het dansje waarbij je met de billen schudt wordt genoemd, niet meer horen.

Mileys vader, zanger Billy Ray Cyrus, nam het woensdag ook al voor zijn dochter op. Billy Ray zei in het Amerikaanse programma Entertainment Tonight dat het niet uitmaakt wat zijn dochter aantrekt en dat haar talent belangrijker is. "Haar stem laat zien waar ze vandaan komt en dat ze een goddelijk talent heeft."