Steam krijgt Family Sharing

Steam krijgt een van de functies die de Xbox One voor de release alweer kwijt is geraakt: Family Sharing. Met deze functie kun je je games delen met vrienden en familie. De functie zal volgende week eerst als gesloten bèta verschijnen.

Steam Family Sharing is zo ontworpen dat vrienden en familieleden elkaars Steam-games kunnen spelen, terwijl ze hun eigen achievements, savegames en instellingen hebben. Je kunt mensen toestaan jouw games te spelen door een computer te authoriseren.

Anna Sweet van Valve: “Our customers have expressed a desire to share their digital games among friends and family members, just as current retail games, books, DVDs, and other physical media can be shared. Family Sharing was created in direct response to these user requests.”

Zodra een computer geauthoriseerd is, kunnen alle games van de 'uitlener' gedownload en gespeeld worden. Gelijktijdige toegang is niet mogelijk, dus als jij je games uitleent kun je deze altijd spelen. Als een vriend die game op dat moment aan het spelen was krijgt hij een paar minuten de tijd om het spel af te sluiten of hij kan het spel meteen kopen als jullie samen willen spelen. Gebruikers kunnen hun games met maximaal tien apparaten tegelijk delen.

Steam Family Sharing