Jessica B. Findlay heeft rol in Frankenstein

Actrice Jessica Brown Findlay, bekend van de tv-serie Downton Abbey, heeft de vrouwelijke hoofdrol te pakken in de nieuwe 20th Century Fox verfilming van Mary Shelley's roman Frankenstein. Eerder werd al bekend dat ook Daniel Radcliffe en James McAvoy zich bij de cast hebben gevoegd.

Hoewel het de zoveelste verfilming van het klassieke horrorverhaal betreft, is 20th Century Fox van plan om het uit een ander perspectief te vertellen. In de nieuwe film zullen niet Frankenstein en zijn monsterlijke creatie in de hoofdrollen schitteren, maar gaan we de gebeurtenissen beleven vanuit het oogpunt van Igor (Radcliffe). Igor is de assistent met gebochelde rug die Frankenstein (McAvoy) een helpende hand biedt met zijn macabere praktijken.

Findlay speelt een trapezeartiest die na een ongeluk gered wordt door Igor, waardoor een hechte band ontstaat tussen de twee.

Paul McGuigan (Lucky Number Slevin, The Reckoning) neemt de regie van de officieel nog titelloze film op zich. Wie in de rol kruipt van het monster van Frankenstein is nog onbekend.

'Frankenstein' zou op 16 oktober 2014 in de Nederlandse bioscopen moeten verschijnen.