Bewijs buitenaards leven gevonden

Het bewijs voor buitenaards leven is nu eindelijk gevonden. En dichterbij dan je zou denken. Britse wetenschappers hebben het gevonden in onze eigen atmosfeer.

De onderzoekers, onder leiding van astrobioloog Chandra Wickramasinghe, hebben een ballon opgelaten naar de stratosfeer. Daar, op een hoogte van 27 kilometer, zijn kleine biologische organismen opgevangen. Volgens de 74-jarige wetenschapper kunnen deze deeltjes alleen uit de ruimte afkomstig zijn.

Het onderzoeksteam van de Universiteit van Sheffield heeft onlangs tijdens de jaarlijkse meteorietenregen een speciale ballon de lucht ingestuurd. Deze was voorzien van steriele microscoopglaasjes die alleen op 27 kilometer hoogte zouden worden blootgesteld aan de lucht. Eenmaal terug op aarde, troffen de wetenschappers microscopisch kleine algen aan op de glaasjes.

Wickramasinghe is ervan overtuigd dat deze mini-aliens alleen in de ruimte kunnen voorkomen. Dit leven komt verspreid in het heelal voor en is niet op aarde ontstaan. Volgens de onderzoekers hebben meteorieten de algjes naar onze planeet gebracht.