Ex-vriend aangehouden voor doodsteken Zweedse

De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige man uit Utrecht opgepakt voor betrokkenheid bij de fatale steekpartij in Den Bosch waarbij een 19-jarige Zweedse om het leven kwam. Het gaat om de ex-vriend van het slachtoffer. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De vrouw werd dinsdagochtend in een brandgang bij de Leonardus van Veghelstraat neergestoken. Ze overleed korte tijd later in een ziekenhuis. De politie kon de verdachte 's avonds in zijn woonplaats aanhouden.

Volgens het Brabants Dagblad had de vrouw haar relatie met de man drie maanden geleden beëindigd. De man zou haar daarna diverse keren hebben bedreigd en gestalkt. De Zweedse had volgens de krant ook aangifte gedaan. De politie kon dat niet direct bevestigen.

De zaak kwam dinsdag aan bod in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat leverde tot woensdagmiddag drie tips op. De politie is nog op zoek naar getuigen of mensen die meer van de zaak weten. Vermoedelijk kan de doodsoorzaak donderdag definitief worden vastgesteld.