Jurassic Park 4 heet Jurassic World

De vierde Jurassic Park heeft een titel: Jurassic World. Dat laat producent Universal Studios weten. Ook is bekendgemaakt dat de film op 12 juni 2015 in 3D in de bioscoop verschijnt. Colin Trevorrow, bekend van Safety Not Guaranteed, voert de regie en Steven Spielberg gaat coproduceren.

De première stond eerder gepland voor volgend jaar juni, zo liet Universal in januari weten. Het was voor het eerst in jaren dat een concrete datum voor de langverwachte vervolgfilm werd genoemd. In mei werd de datum echter alweer opgeschort.

Universal liet toen weten dat de makers zo meer tijd hadden om de talloze speciale effecten te kunnen maken. Inmiddels lijkt ook de drukke agenda van Trevorrow, die nog altijd bezig is het scenario van de film te herschrijven, een bepalende factor.

Het is nog gissen waar Jurassic World over moet gaan. Ook is de cast nog niet ingevuld, hoewel Bryce Dallas Howard en David Oyelowo in mei nog tot de favorieten behoorden.

De eerste Jurassic Park uit 1993, onder regie van Spielberg, was een fenomeen. Met baanbrekende speciale effecten waren dinosauriërs nog nooit zo levensecht in beeld gebracht. Het verschijnen van een vervolg, weer van Spielberg, was dan ook geen verrassing. Joe Johnston nam de regie van deel drie op zich. De drie films leverden wereldwijd ruim 1,9 miljard dollar op.


Jurassic Park 4 heet Jurassic World (Foto: Novum)