Nederlandse thriller APP verkocht aan VS

De Nederlandse thriller APP is verkocht aan de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat laat het Britse agentschap High Point weten. De film van Bobby Boermans werd eerder al verkocht aan Duitsland, Rusland, Japan, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Taiwan.

APP is de eerste film waarbij de secondscreentechnologie werd toegepast. Bioscoopbezoekers moeten een app downloaden op hun smartphone of tablet die foto's, extra scènes en geluiden over de film stuurt tijdens het kijken. Daarmee had APP een wereldprimeur.

De film gaat over een psychologiestudente, gespeeld door Hannah Hoekstra, die tijdens een feestje een app download. Al snel blijkt echter dat de applicatie meer van haar en haar naasten weet dan haar lief is. Als er ook nog mensen in haar omgeving plotseling sterven, probeert ze de app te verwijderen, maar deze lijkt haar volledig in zijn greep te hebben.

Boermans' nieuwe film Roffa, over een voetbalhooligan die na een gevangenisstraf zijn leven op de rails wil krijgen, gaat eind september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.


Nederlandse thriller APP verkocht aan VS (Foto: Novum)