Pirates 5 uitgesteld wegens flop The Lone Ranger

Pirates of the Caribbean 5 is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De film zou oorspronkelijk op 10 juli 2015 in première gaan, maar die datum is geschrapt. De officiële reden is dat er problemen zijn met het scenario, maar het lijkt zo goed als zeker dat het floppen van The Lone Ranger, van hetzelfde team als de Pirates-films, de belangrijkste reden is.

"Het is zeker een factor", zegt producent Jerry Bruckheimer tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "We hebben nu een synopsis die iedereen geweldig vindt maar nog geen script. We kunnen pas beginnen als zowel het budget als het scenario is goedgekeurd."

De producent benadrukt dat groen licht voor dit soort projecten van honderden miljoenen dollars altijd moeilijk is en dat iedereen de hand op de knip houdt na afgelopen zomer. The Lone Ranger staat met stip bovenaan met een geschat verlies van 190 miljoen dollar, maar ook andere dure films als R.I.P.D. en White House Down bleken kostbare missers.

Disney hoopt nu het budget van Pirates 5 onder de tweehonderd miljoen dollar te houden. Een hele opgaaf, aangezien het vorige deel, On Stranger Tides uit 2011, al een geschat budget van 250 miljoen dollar had. Hoe dan ook is de piratenreeks tot nu toe erg lucratief gebleken. De vier films waren wereldwijd goed voor ruim 3,7 miljard dollar, waarvan alleen het laatste deel al 1,04 miljard opleverde.

Belangrijke reden hiervoor was Johnny Depp als de excentrieke Captain Jack Sparrow. Hoewel hij recentelijk al meermalen liet doorschemeren binnenkort te willen stoppen met acteren, heeft hij wel getekend voor Pirates 5. Zijn aanwezigheid als indiaan Tonto kon The Lone Ranger echter niet redden.


Pirates 5 uitgesteld wegens flop The Lone Ranger (Foto: Novum)