Van Pol vervangt Masela op WK turnen

Vera van Pol vervangt de geblesseerde Wyomi Masela eind deze maand op het WK turnen in Antwerpen. Op welke onderdelen de 19-jarige Limburgse in actie komt, wordt in overleg met bondscoach Gerben Wiersma in een later stadium beslist. Dat maakte de KNGU woensdag bekend.

Van Pol gold al als reserve voor het geval een meerkampster uit zou vallen. Nu met Masela een toestelspecialist wegvalt, is toch voor de turnster uit Weert gekozen. De turnbond wil haar ervaring op laten doen tijdens een mondiaal evenement.

"De belangrijkste overweging om Vera in dit specifieke geval deze kans te gunnen, is dat we verwachten dat het voor haar verdere ontwikkeling waardevol is om alle ins en outs van een groot toernooi mee te maken", laat topsportmanager Hans Gootjes weten.

"We verwachten van Vera niet dat ze op één of meer van de individuele toestellen een bijdrage kan leveren aan de doelstelling van de KNGU (top twaalf), maar met het oog op de komende EK's en WK's in deze olympische cyclus kiezen we voor het benutten van deze mogelijkheid", stelt Gootjes.

Masela scheurde afgelopen weekeinde bij een grand prix in het Hongaarse Szombathely haar achillespees af. De 19-jarige specialiste op sprong gaat woensdag onder het mes en moet daarna maanden revalideren.

Naast Van Pol komen Noël van Klaveren (meerkamp), Chantysha Netteb (meerkamp) en Sanne Wevers (balk) namens Nederland in actie op het WK, dat van 30 september tot en met 6 oktober wordt gehouden.