Anouk is een white nigger

Anouk heeft woensdagochtend uit het niets een nieuw nummer online gezet op haar Facebookpagina. Het liedje is getiteld Wigger, een term afgeleid van het woord nigger voor een blanke persoon die het gedrag, taalgebruik en de stijl van zwarte mensen kopieert (ook wel 'White Nigger' of 'Wannabe Nigger') De zangeres noemt zichzelf in het nummer een 'ware, blonde, trotse wigger'.

"Een paar weken geleden heb ik het nummer Wigger geschreven. Ik luisterde het terug en dacht: misschien gaan een paar mensen flippen", schrijft Anouk op haar Facebookpagina. "Maar waarom eigenlijk? Als je op Wikipedia kijkt is de definitie samengevat 'een wit persoon die is geïnspireerd door de zwarte cultuur'. Dus is dat zo slecht of raar?"

Anouk hoopt verwacht dat Wigger wel het nodige stof doet opwaaien. "Ik probeer er eigenlijk ook meer een soort positieve draai aan te geven", legde ze uit in de radioshow van Giel Beelen. "Mensen gebruiken het als een scheldwoord, maar ik draai het om." Het nummer is een single voor haar nieuwe album. "Ik ben hard bezig. Het wordt supertof", vindt ze zelf.