[WK Kwalificatie] Italië volgt Oranje

Italië heeft zich een kwartiertje na het Nederlands elftal verzekerd van een plaats op het WK in Brazilië. Na een 1-0 achterstand won de viervoudig wereldkampioen dinsdagavond in Turijn met 2-1 van Tsjechië. Mario Balotelli maakte uit een penalty het winnende doelpunt.

Duitsland en Zwitserland zijn nog niet helemaal zeker van het WK, maat staan er wel uitstekend voor. Duitsland won in groep C met 3-0 bij Faeröer, de Zwitsers boekten in groep E een 2-0 uitzege op Noorwegen. Beide landen hebben met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van vijf punten op hun naaste belager.

Engeland sloeg een aanval op de koppositie in groep E af. De uitwedstrijd in Oekraïne eindigde in 0-0. Engeland heeft een puntje meer dan Montenegro en Oekraïne. Frankrijk won in poule I na een 2-1 achterstand met 4-2 in Wit-Rusland. In punten komt Frankrijk nu gelijk met koploper Spanje, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In totaal zijn er nu zeven landen zeker van het WK. Naast Nederland, Italië en gastland Brazilië hebben in de Aziatische kwalificatiereeks Japan, Australië, Iran en Zuid-Korea zich al geplaatst. In totaal zijn er 32 plaatsen te vergeven.

Submitter:  Bron: Novum