[WK Kwalificatie] Argentinië naar WK

Argentinië is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zich via de kwalificatie heeft gekwalificeerd. Het land won met 5-2 bij Paraguay. Lionel Messi scoorde twee keer vanaf elf meter.

Nadat Messi de score had geopend in de twaalfde minuut, zorgde José Nunez binnen zes minuten later voor de gelijkmaker. De aanvaller profiteerde van een fout van doelman Sergio Romero. Sergio Agüero bracht na ruim een half uur spelen kwam Argentinië weer aan de leiding.

Door goals van Angel Di Maria en Messi direct na rust van was het duel beslist. Nadat Roque Santa Cruz de 2-4 had aangetekend, legde Maxi Rodriguez vlak voor tijd de eindstand vast. Colombia verzuimde om zich al te kwalificeren voor het WK. De ploeg van bondscoach José Pekerman verloor met 2-0 bij Uruguay. Edinson Cavani en Cristian Stuani scoorden voor de thuisploeg.

De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor hetWK. De nummer vijf zal een play-off moeten spelen tegen Jordanië.