Thomas Bach gekozen tot nieuwe IOC-voorzitter

De Duitser Thomas Bach is gekozen tot de nieuwe voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. Hij is de opvolger van Jaques Rogge die na zijn derde periode niet meer verkiesbaar was. Na de tweede stemronde had Bach al een absolute meerderheid van de stemmen. 

De 59-jarige Bach werd in 1976 zelf olympisch kampioen als schermer met het Duitse team op het onderdeel floret. Er waren in totaal zes kandidaten die voorzitter wilde worden.  Bach kreeg de voorkeur boven Sergey Bubka, Richard Carrión, Ng Ser Miang, Denis Oswald en Wu Ching-Kue. De Taiwanees Wu werd in de eerste ronde weggestemd. 

Bach werd in 1991 benoemd tot IOC-lid, trad in 1996 toe tot het uitvoerend comité en is sinds 2000 vice-voorzitter. In 2000 speelde hij een voorname rol bij de hervormingen binnen het IOC na de omkoopaffaire rond de aanwijzing van Salt Lake City als organisator van de Winterspelen van 2002. Als voorzitter van het Duits olympisch comité werd hij onlangs in verlegenheid gebracht door de onthullingen dat in voormalig West-Duitsland systematisch doping werd gebruikt.