Verdachte zwavelzuurzaak aangeklaagd voor moord

De man die ervan wordt verdacht zijn ex in 2011 met zwavelzuur te hebben overgoten staat in hoger beroep terecht voor moord in plaats van poging tot moord. Justitie wilde moord toegevoegd hebben op de tenlastelegging omdat de vrouw in februari zelfmoord heeft gepleegd. Het gerechtshof in Den Haag ging dinsdag akkoord met die wijziging.

Regillio K. verminkte zijn ex-vriendin in augustus 2011 in Zoetermeer. Hij sloeg haar op hun slaapkamer in de boeien en schoor met een tondeuse haar haar af. Daarna gooide hij tot twee keer toe zwavelzuur over haar heen, terwijl hun 3-jarige dochter toekeek.

De vrouw, moeder van twee kinderen, raakte zwaar verminkt in haar gezicht. Ze onderging talloze behandelingen, huidtransplantaties en operaties om weer op de been te komen. Volgens justitie is het 'duidelijk' dat het overgieten met zwavelzuur en de gevolgen daarvan in relatie staan met de dood van de vrouw.

K. werd vorig jaar conform de eis veroordeeld tot zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot moord. Hij stelde zelf hoger beroep in. Wanneer het hof de zaak inhoudelijk behandelt is nog niet bekend.