Honderden condoleances voor broertjes Schoonloo

Voor de broertjes die zijn omgekomen bij de gezinsmoord in Schoonloo zijn tot dusver bijna zevenhonderd condoleances binnengekomen op de site mensenlinq.nl, waarop regionale kranten rouwadvertenties plaatsen. Het onderzoek naar de dood van de tweeling van 10 jaar, hun 2-jarige broertje en hun 47-jarige vader gaat dinsdag verder, meldt een woordvoerder van de politie.

De bungalow in de Drentse plaats waar de lichamen van de vader en zijn zoons maandag werden gevonden, is dinsdag nog onderwerp van onderzoek. Er wordt in beeld gebracht wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Ook is de politie bezig zich een duidelijker beeld van de vader te vormen.

De lichamen van de kinderen en de vader zijn inmiddels geschouwd, maar nog niet vrijgegeven aan de familie. "Nader onderzoek vindt plaats, omdat we nog niet met honderd procent zekerheid kunnen zeggen wat er met de kinderen is gebeurd", aldus de zegsvrouw.

Het onderzoek gaat naar verwachting nog enkele dagen duren. De politie gaat uit van gezinsmoord. "Vooralsnog is niets gevonden dat duidt op iets anders dan dat de vader de kinderen heeft omgebracht."

De lichamen van de kinderen en vader werden maandagochtend gevonden op het bungalowpark nadat de man een afscheidsbrief per e-mail had rondgestuurd. Enkele media hebben de brief gepubliceerd. Een slepende scheidingskwestie was aanleiding voor het drama.