Chelsea blij met samenwerking Vitesse

Vitesse werkt nauw samen met Chelsea. De Londenaren zijn goed te spreken over die samenwerking, waarbij vooral spelers worden verhuurd om te rijpen in de Eredivisie. Volgens Chelsea geniet Vitesse echter geen excusieve rol.

De Londenaren staan erom bekend om spelers op jonge leeftijd aan te trekken om ze vervolgens elders onderdak te bieden. Wanneer de spelers ervaring en speeltijd op hebben gedaan keren ze terug naar Stamford Bridge in de hoop door te breken op het hoogste niveau.

Chelsea haalde bijvoorbeeld Christian Atsu van FC Porto en stalde hem vervolgens gelijk bij Vitesse. Atsu is daarmee de zesde speler die door The Blues wordt verhuurd aan de Vitessenaren. "Dat het goed werkt met Vitesse, is omdat in de Eredivisie op een aantrekkelijke manier wordt gespeeld en de club doet wat ze belooft", vertelt technisch directeur Michael Emenalo op de clubsite van Chelsea.

"Als ze zeggen dat ze een speler willen en ze antwoorden bevestigend als we vragen of ze het zeker weten, dan speelt die speler ook daadwerkelijk. Als er morgen een club uit het Championship komt die eenzelfde relatie wil hebben, dan is dat voor ons geen probleem. Vitesse heeft niet het exclusieve recht", aldus Emenaldo.