Button: "Lage topsnelheid en Legobanden"

Het Formule 1-team McLaren heeft haar 50-jarig bestaan afgelopen weekend in Monza slechts op kunnen luisteren met één punt. Jenson Button werd tiende en was na afloop niet blij. De Brit klaagde over de lage topsnelheid en Legobanden.

"Het was een zware race. Ik denk dat we qua tempo wel meer hadden kunnen bereiken dan deze tiende plaats, maar het probleem was dat we topsnelheid te kort kwamen zodra we achter andere coureurs reden en deze niet konden inhalen." Button meldde tegen Autosport dat zijn bolide inclusief DRS en KERS op 331 kilometer per uur bleef steken, terwijl concurrenten regelmatig de 340 aantikten. De reden hiervoor was dat de zevende versnelling te kort afgesteld was.

Vijftien ronden voor het einde verremde Button zich ook nog, waardoor hij vlakke plekken op het rubber kreeg. "Het was daarna net alsof ik op Legobanden reed." De Brit moest dan ook toestaan dat Romain Grosjean en Lewis Hamilton hem inhaalden. Ook Kimi Räikkönen probeerde het nog, maar Button kon ternauwernood voorkomen dat hij buiten de punten viel.