Curaçaose minister van Justitie biedt ontslag aan

De Curaçaose minister van Justitie, Nelson Navarro, is bereid op te stappen vanwege de dood van een verdachte in de moordzaak rond politicus Helmin Wiels. Het parlement van Curaçao moet het ontslag nog wel accepteren.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Luigi Lorenzo F., ook wel bekend als 'Pretu', dood gevonden in zijn cel. Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd door zich met delen van zijn kleding te verhangen aan de tralies van zijn cel.

Pretu werd verdacht van de moord op Raul 'Bolle' M, de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto waarmee de daders wegreden na de moord op Wiels. De verdachte was afgelopen dinsdag vanuit de marechaussee brigade naast de marinekazerne van Suffisant overgeplaatst naar het cellencomplex in Barber, ten westen van Willemstad. Dat had de rechter-commissaris besloten op verzoek van de advocaat van Pretu.

Volgens Navarro is er sinds de detentie van de verdachte geen enkele aanwijzing geweest die zou aangeven dat Pretu mogelijk zelfmoord zou willen plegen. Hij werd in het cellencomplex minstens één keer per uur gecontroleerd door het bewakingspersoneel.

Op de persconferentie gaf hoofdofficier van justitie Heiko de Jong aan dat er tijdens het onderzoek naar de moord op Wiels nog meer strafbare feiten zijn geconstateerd en dat er meer aanhoudingen zijn te verwachten. Details daarover wilde hij niet geven.

De politie heeft in een eerder stadium gezegd zicht te hebben op de opdrachtgevers van de moord op Wiels. Of dat verband houdt met de strafbare feiten die De Jong noemt, wilde hij in het belang van het onderzoek niet zeggen.