De Olympische Spelen van 2020 naar Tokio

De Olympische Spelen in 2020 zullen worden georganiseerd door Tokio. De Japanse hoofdstad kreeg in de beslissende tweede ronde de voorkeur boven Istanbul. Het is de tweede keer dat Tokio de Spelen mag organiseren. De eerste keer was in 1964.

Er waren twee stemronden nodig, want Tokio had geen absolute meerderheid na de eerste stemronde. Madrid viel als eerste af na een tiebreak tegen Istanbul. Beide steden kregen in de eerste ronde een gelijk aantal stemmen. Na de tweede ronde was duidelijk dat Tokio een meerderheid van de IOC-leden achter zich heeft weten te scharen.

De eerstvolgende Olympische Spelen in 2016 worden georganiseerd door Rio de Janairo. Tokio is vier jaar later aan de beurt. Op het IOC-congres zullen de komende dagen nog twee belangrijke beslissingen worden genomen. Worstelen, Honkbal/softbal en squash strijden om een olympische status voor 2020. Ook zal een nieuwe IOC-voorzitter worden gekozen. Jaques Rogge is aan het eind van zijn derde termijn en zal niet meer verkiesbaar zijn.