Zoon trouwt en bezwangert moeder

 Een 40-jarige vrouw uit Zimbabwe geeft moederliefde een geheel nieuwe dimensie. Ze is zes maanden geleden bezwangerd door een nieuwe liefde: haar 23-jarige zoon. Ze draagt dus zowel haar aankomend kind als kleinkind in haar buik.

Betty Mbereko is sinds twaalf jaar weduwe. Een groot deel van de opvoeding van haar zoon Farai heeft zij alleen voor haar rekening genomen. Ook stuurde ze Farai naar school. Farai heeft hier veel profijt van gehad en heeft inmiddels een leuke baan gevonden. De rekeningen kunnen worden betaald en de bruidschat, die papa Mbereko nooit heeft ingelost, kan ook eindelijk geregeld worden. Betty vindt dat zij best de vruchten mag plukken van de tijd en moeite die zij in Farai heeft gestopt en is dus van mening dat het heel goed idee was dat Farai letterlijk iets in haar zou stoppen. Naar eigen zeggen is het stel heftig verliefd op elkaar.  Bij een lokale rechtbank hebben ze inmiddels verklaard met elkaar te willen trouwen.

Het stamhoofd heeft hier een mening over: 'in het verleden hadden we ze allebei vermoord, maar helaas krijgen we dan de politie op ons dak'. Het stel, dat al drie jaar elkaars lichaam besnuffelt, heeft de keuze gekregen om het dorp te verlaten, of het huwelijk te annuleren. Men koos voor het eerste.

De broers van Betty’s voormalige echtgenoot lagen ook op de loer om haar te verschalken, maar dat zag ze niet zo zitten. Volgens Farai is het noodzakelijk om met zijn moeder te trouwen want 'anders ziet men haar als een slet'.