Magische kokosnoot verpest verkiezingen bijna

In veel landen is er geen tekort aan mensen om verkiezingen te verpesten. Of het nou opstandelingen zijn of zelfs de overheid zelf, er is altijd wel iemand bereid om een eerlijke stemming onmogelijk te maken. Behalve in de Maldiven dan. Daar werd die taak overgelaten aan een kokosnoot.

Let wel, het gaat hier niet om een gewone kokosnoot, maar om een vermeend magische kokosnoot. De kokosnoot is namelijk beschreven met Koranverzen. Volgens Maldivianen is dat dé manier om met zwarte magie kiezers bij de andere partijen weg te pikken.

De kokosnoot werd donderdag gevonden bij een school waar een stemlokaal gevestigd is. De politie werd gewaarschuwd. Die belde direct de kokosnoot opruimingsdienst (KOD), in de vorm van een lokale tovenaar. De tovenaar verklaarde gelukkig al snel dat de kokosnoot onschuldig is.

Uiteindelijk concludeerde de politie dat de kokosnoot een grap was om mensen bedacht te maken op het gevaar van magische kokosnoten. Vandaag mogen de Maldivinezen namelijk naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen.

De Maldiven zijn één van de strengst religieuze landen ter wereld. Desondanks is het dominante soennisme vooral op het platteland sterk vermengd met andere, voor-islamitische bijgeloven in zwarte en witte magie.