Oranje begint met Schaars tegen Estland

Het Nederlands elftal treedt vrijdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland aan met Stijn Schaars in de basis. De PSV'er speelt in Tallinn vanwege de afwezigheid van de geblesseerden Georginio Wijnaldum en Rafael van der Vaart.

De opstelling van bondscoach Louis van Gaal kent verder geen verrassingen. Linkervleugelverdediger Jetro Willems van PSV speelt op de plek van de geblesseerde Daley Blind, terwijl Daryl Janmaat zijn plek rechtsachter weer inneemt. Paul Verhaegh bezette in de vorige wedstrijd tegen Portugal nog die plek.

De basisplek van Wesley Sneijder is geen verrassing meer. De middenvelder was aanvankelijk niet opgenomen in de voorselectie, maar werd door de blessures van Van der Vaart en Wijnaldum alsnog opgeroepen.

Oranje is dicht bij plaatsing voor het WK van volgend jaar. Mocht er vrijdag van Estland en dinsdag van Andorra gewonnen worden, dan kunnen de tickets naar Brazilië geboekt worden.

De volledige opstelling: Vorm; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Schaars, Strootman, Sneijder; Lens, Van Persie, Robben.