[Vuelta] Barguil wint etappe; Mollema derde

Warren Barguil heeft de dertiende etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. De Fransman van Argos-Shimano maakte deel uit van een kopgroep waar ook Bauke Mollema bij zat. De renner van Belkin werd uiteindelijk derde.

Na 65 kilometer fietsen ontstond er op een klim van de eerste categorie een kopgroep van ongeveer twintig renners. In de afdaling hiervan bleef de uiteindelijke groep van tien over. Ze kregen een maximale voorsprong van vier minuten op het achtervolgende peloton. Op zes kilometer van de streep demarreerden Michele Scarponi, Jérôme Coppel en Egoi Martínez. Vlak daarvoor ging Beñat Intxausti onderuit bij het ingaan van een tunneltje.

De drie werden weer bijgehaald door de achtervolgers onder leiding van Mollema. Met nog anderhalve kilometer te rijden ging Barguil ervandoor en kon niet meer worden bijgehaald. Zeven seconden later eindigde Rinaldo Nocentini op de tweede plaats, voor Mollema.

Ruim 2,5 minuut later kwam het peloton over de finish, zonder de Nederlanders Stef Clement en Laurens ten Dam van Team Belkin. Zij gaven onderweg op als gevolg van een (eerdere) valpartij. In de top van het klassement verandert niets, dus Vicenzo Nibali behoudt de rode leiderstrui.