Total War: Rome II meest verkochte game

Het dinsdag verschenen strategiespel Total War: Rome II voor pc is de meest verkochte game van deze week. Het weet onder meer het actierollenspel Diablo III, dat sinds dinsdag verkrijgbaar is voor PlayStation 3 en Xbox 360, achter zich te houden. Dat blijkt vrijdag uit vrijgegeven gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Ondanks het commerciële succes van Total War: Rome II is het spel een zorgenkindje voor uitgever SEGA. Veel gamers klagen op het officiële forum dat het spel niet soepel loopt. Zelfs de krachtigste pc's zouden moeite hebben met de game. De uitgever heeft vrijdag een update vrijgegeven die een deel van de problemen moet verhelpen.

Voor Blizzard Entertainment betekent de tweede plek voor de PlayStation 3-versie van Diablo III een nieuw succes. Vorig jaar verscheen Diablo III al voor pc en Mac. Die versie ging in zijn debuutjaar meer dan twaalf miljoen keer over de toonbank. Dit najaar wordt een uitbreiding, Reaper of Souls, voor het pc-spel verwacht.

Onderin de top tien is het schietspel Killzone: Mercenary op de negende plek binnengekomen. Het spel voor PlayStation Vita is gemaakt door de Brtise gamestudio Guerrilla Cambridge, een zusterstudio van het in Amsterdam gevestigde Guerilla Games. De Nederlandse ontwikkelaars komen eind november met Killzone: Shadow Fall voor PlayStation 4.

De volledige verkooptoptien van week 36 ziet er als volgt uit:

01. Total War: Rome II (pc)
02. Diablo III (PlayStation 3)
03. Skylanders Giants (Nintendo Wii)
04. Diablo III (Xbox 360)
05. Disney Infinity (Nintendo Wii)
06. Saints Row 4 (PlayStation 3)
07. FIFA 13 (PlayStation 3)
08. Saints Row 4 (Xbox 360)
09. Killzone: Mercenary (PlayStation Vita)
10. Splinter Cell: Blacklist (PlayStation 3)