Sexy gamepersonage moet merchandising boosten

Het personage Quiet in de actiegame Metal Gear Solid 5 is bewust zo sexy mogelijk gemaakt met het oog op merchandising. Ontwikkelaar Hideo Kojima van Konami denkt zo bijvoorbeeld meer beeldjes te verkopen, zei hij in gesprek met techweblog Polygon.

Quiet is vormgegeven naar het evenbeeld van het Nederlandse fotomodel Stefanie Joosten. Joosten heeft niet alleen haar stem verleend aan het gamepersonage. Ook haar lichaam is ingescand zodat Quiet op haar lijkt. Het gamepersonage draagt, naast wat wapens en haar langeafstandsgeweer, een weinig verhullende bikini en een panty vol gaten.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is de eerste editie in de langlopende Metal Gear-reeks waarin spelers een open spelwereld krijgen voorgeschoteld. Het verhaal bestaat uit twee delen waarbij hoofdpersoon Snake eerst het slachtoffer is van een aanslag, om vervolgens negen jaar later in 1984 uit zijn coma te ontwaken en wraak te nemen.

De actiegame is in de maak voor de Xbox 360, Playstation 3, Xbox One en Playstation 4. Wanneer het spel op de markt moet verschijnen, is nog niet bekend.


Sexy gamepersonage moet merchandising boosten