Nieuw in de bioscoop in week 36

Het zomergeweld, net als het zomerweer, koelt weer een beetje af en de wekelijkse toevoeging aan het bioscooplandschap wordt weer wat rustiger. In de bioscoopreleaes van deze week vinden een aantal langverwachte favorieten en kleine interessante titels. Wat kun je vanaf deze week in de bioscoop vinden?

Riddick

Het vervolg op Pitch Black en The Chronicles of Riddick, met Vin Diesel als Richard B. Riddick. Ook te zien: Katee Sackhoff, Karl Urban, Dave Bautista.

Jobs

Biografische film over Apple-topman Steve Jobs, gespeeld door Ashton Kutcher. Met Josh Gad als Steve Wozniak en Giles Matthey als Jony Ive.

 

The Conjuring

Horrorvertelling over een waargebeurde zaak van demonische bezitting. Uit de dossiers van het demologenduo Ed en Lorraine Warren. Met Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston en Joey King.

 

Meisje met Negen Pruiken

Duitstalige verfilimg van het gelijknamige boek van Sophie van der Stap, die in het verhaal schrijft over strijd tegen kanker. De originele titel van de film is Heute Bin Ich Blond met in de hoofdrol Lisa Tomaschewsky.

Eat Sleep Die

Persoonlijk drama over een Kroatische immigrante in Zweden, die zonder zinnige opleiding de zorg voor zichzelf en haar vader moet zien te redden.

Stories We Tell

Documentaire van en over filmmaker Sarah Polley. Door haar gezinsleven te interviewen en de verhalen te combineren ontstaat een beeld van de geschiedenis van haar familie.