Statistieken laten een groeiende Runescape 3 zien

Jagex, de maker van de MMORPG RuneScape 3, onthult vandaag een aantal statistieken van de game na de lancering van de browsergame in juli.

In de afgelopen 30 dagen zijn meer dan 300.000 nieuwe spelers gestart met hun RuneScape-avontuur en meer dan 100.000 spelers hebben hun account opnieuw geactiveerd. In totaal hebben deze nieuwe, bestaande en terugkerende spelers dagelijks gemiddeld 600.000 uur gespeeld – wat het equivalent is van dagelijks 68 jaar aan gameplay.

RuneScape 3 is 22 juli jl. gelanceerd met de Battle of Lumbridge; een event die plaatsvindt twee maanden rondom het conflict tussen twee goden die zijn teruggekeerd naar RuneScape. Spelers beloven hun trouw aan deze goden door middel van het verzamelen van Divine Tears – de resterende levenskracht van de inmiddels overleden god, Guthix, wiens dood het begin van de 6th Age inluidde. Sinds de Battle of Lumbridge is begonnen hebben spelers meer dan 1 biljoen Divine Tears verzameld en meer dan 60 miljoen vijandelijke soldaten gedood.

"Met de Battle of Lumbridge geven we spelers nieuwe manieren om RuneScape vorm te geven en kunnen ze een blijvende stempel op de wereld drukken", aldus Phil Mansell, RuneScape Executive Producer. "We hebben meer dan 150 miljoen stemmen gekregen over hoe de battle campaign moet ontwikkelen, van spelers die beslissingen maken over alles: van wat voor soort versterking ze krijgen tot hoe ze hun gekozen god het beste kunnen steunen met buffs en nieuwe units. Spelers hebben zoveel manieren om de aanhoudende strijd vorm te geven, van het doden van hun vijanden of het doneren van welverdiende middelen aan hun gekozen godheid. Deze door spelers gedreven dynamiek zorgt ervoor dat de toekomst van de game in handen van de spelers is."

Jagex gaat door met het toevoegen van content aan de game, waarmee de community iedere week iets nieuws kan proberen en beheersen, waaronder een nieuwe quest - The Death of Chivalry, en een nieuwe 6th Age skill – Divination.

Mark Gerhard, Jagex CEO zegt: "We zijn verheugd met de groei in de belangrijkste game. RuneScape 3 is het resultaat van onvermoeibare inspanningen van het ontwikkelingsteam. De positieve reactie van de community, sinds de lancering, laat zien hoe blij ze zijn met de gemeenschapszin en sentiment. Dit is de eerste stap in het toestaan van spelers om in de game hun eigen avontuur te maken en we kijken met enthousiasme uit naar hoe de game evolueert door hun deelname."

Infographic