The World's End toch naar Nederland

Nadat Edgar Wright's The World's End in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk niet optimaal scoorde, leek dit slecht nieuws voor Shaun of the Dead en Hot Fuzz-fans die de film in Nederland wilden gaan zien. Medio augustus werd bekend dat de Nederlandse tak van Universal Pictures besloten had geen heil te zien in een lokale release, maar dit besluit lijkt te worden omgedraaid.

Distributeur Universal gaf in augustus aan dat de film niet commercieel interessant was en werd daarom van de releasekalender, waar deze een plek had in de derde week van augustus, verwijderd. Filmsite Filmpjekijken.com ontdekte echter dat hoofdrolspeler Simon Pegg via Twitter verklaarde dat de film wel degelijk in Nederland uit zou komen. 

Gevraagd om een reactie, verklaart de distributeur: "We zijn aan het kijken of we de film alsnog kunnen uitbrengen. Zodra we weten wat de releasedatum is zullen we dit bekend maken," aan zowel Filmpjekijken.com als FOK!, wat geen garantie is, maar zeker een goede hoop voor ongeduldige fans. De vraag is echter of de oorspronkelijke annulering van de film er niet toe heeft geleid dat potentiële bioscoopbezoekers inmiddels andere middelen hebben gezocht om de film te kijken, waardoor de resultaten alsnog kunnen tegenvallen. De film heeft tot nu toe in het thuisland meer opgebracht dan Shaun of the Dead, maar minder dan Hot Fuzz.