Maguire keert terug bij FC Den Bosch

Barry Maguire keert terug op het oude nest bij FC Den Bosch. De 23-jarige middenvelder heeft voor een jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. Maguire was na zijn vertrek bij VVV-Venlo clubloos en kon zodoende na het sluiten van de transfermarkt worden aangetrokken.

Maguire doorliep de jeugdopleiding van Den Bosch en maakte op zijn zestiende zijn debuut in de hoofdmacht. Na twee seizoenen zocht hij het hogerop bij FC Utrecht, waar hij precies vijftig competitieduels voor speelde. In de zomer van 2011 maakte de voormalig jeugdinternational de overstap naar VVV. Met de Limburgers degradeerde Maguire vorig seizoen uit de Eredivisie.

Den Bosch kan een kwaliteitsinjectie wel gebruiken, getuige de slechte seizoensstart met vijf punten uit de eerste zes duels. "De technische staf is unaniem van mening dat Barry van meerwaarde kan zijn en een impuls geeft aan onze spelersgroep", zegt directeur Fred van der Hoorn donderdag op de clubsite. "Hij heeft veel zin om bij ons aan de slag te gaan, heeft veel vertrouwen in het perspectief van de club en wil graag meebouwen aan een mooie toekomst."