Ajacied Bazoer kan clubrecord vestigen in CL

Riechedly Bazoer kan een clubrecord gaan vestigen in de Champions League. Als de 16-jarige middenvelder speeltijd krijgt in de groepsfase wordt hij de jongste Ajacied ooit in het kampioenenbal. Bazoer is een van de 22 spelers die door Ajax ingeschreven werden op de A-lijst.

Op de A-lijst ontbreken enkele erkende namen als Nicolai Boilesen, Joël Veltman en Ruben Ligeon. Dat heeft echter geen consequenties voor hun inzetbaarheid in de Champions League, vertelt een woordvoerder donderdag. "Zij staan namelijk allemaal op de B-lijst."

Op de B-lijst mogen clubs spelers zetten die minimaal twee jaar in de eigen opleiding hebben gespeeld. Dat biedt mogelijkheden om andere spelers door te schuiven naar de A-lijst.

Ajax heeft daar nu een plek ingeruimd voor Marvin Höner, Dejan Meleg en Stanislav Lobotka, buitenlandse talenten die pas op latere leeftijd bij Ajax terechtkwamen.

Ajax opent op 18 september met een uitwedstrijd bij Barcelona. AC Milan en Celtic zijn de andere opponenten in de groepsfase.

Bazoer, die in oktober 17 jaar wordt, kan overigens niet de jongste debutant ooit in de Champions League worden. Dat record staat op naam van Celestine Babayaro, die met 16 jaar en 87 dagen zijn eerste wedstrijd speelde in het toernooi.