[US Open] Gasquet via Ferrer naar halve finale

Richard Gasquet heeft voor de tweede keer in zijn carrière de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi bereikt. Hij was woensdag in de kwartfinale van de US Open te sterk voor David Ferrer (4) uit Spanje. Gasquet (8) gaf een 2-0 voorsprong in sets weg, maar zegevierde uiteindelijk in de beslissende vijfde set: 6-3, 6-1, 4-6, 2-6 en 6-3. De 27-jarige Fransman stond in 2007 al eens in de halve finale van Wimbledon.

Gasquet had in negen eerdere ontmoetingen slechts eenmaal van Ferrer gewonnen, maar van ontzag aan de kant van de Fransman was aanvankelijk geen sprake. De mondiale nummer negen speelde superieur tennis en kwam volledig verdiend op een 2-0 voorsprong in sets. Ferrer zou Ferrer echter niet zijn als hij zich niet terug in de wedstrijd zou knokken. De Spaanse karaktertennisser schakelde een tandje bij, liep snel uit naar een 4-1 voorsprong en wist uiteindelijk met 6-4 de set te winnen. Omdat de halvefinalist van vorig jaar ook de vierde set won (6-2), werd een beslissende vijfde set noodzakelijk.

Ferrer kreeg kans op kans, maar de Spanjaard gaf het knullig uit handen. Door een ronduit slechte servicegame werd hij bij 2-2 gebroken, waarvan de vermoeid ogende Fransman dankbaar profiteerde. Bij 5-4 serveerde Gasquet de wedstrijd uit en was zijn eerste halve finale op Flushing Meadows een feit. Bij de laatste vier stuit Gasquet wederom op een Spanjaard. Zijn opponent is de winnaar van het treffen tussen Rafael Nadal (2) en Tommy Robredo (19).