Frijns moet weg bij Sauber

Robin Frijns zal volgend seizoen niet meer in dienst zijn bij Sauber. De Nederlander heeft van de Zwitserse renstal te horen gekregen dat de optie die het team op hem had niet gelicht zal worden.

Frijns boekte in de afgelopen jaren aansprekende resultaten door achtereenvolgens de Formule BMW, Eurocup Formule Renault 2.0 en de World Series by Renault te winnen. Dit wekte de belangstelling van het Formule 1-team Sauber dat hem voor dit jaar opnam om ervaring op te doen. Ook reed de Nederlander voor Hilmer een aantal races in de GP2 Series waarin hij tot nu toe één zege boekte.

Dit weekend wordt er geracet in Monza en is Frijns er niet bij. Bij Sauber wordt zijn plaats ingenomen door de pas 18-jarige Sergey Sirotkin die volgend jaar voor de Zwitsers moet gaan racen. Frijns sprak met Autosport over de situatie. "Ik weet niet wat er zal gaan gebeuren in de toekomst. Nu zit ik thuis en iedereen is in Monza. Ik heb voor volgend seizoen geen contract meer en dat neem ik Sauber niet kwalijk. Het team moet overleven en ik snap dat. Ze hebben in de Formule 1 een goede naam met het geven van kansen aan talenten, maar ze kampten ook met financiële problemen en dat is iets wat buiten mijn macht ligt."

Frijns weet nog niet wat hij volgend jaar zal gaan doen. De Nederlander hoopt dat een autosportteam zijn nek voor hem uit wil steken en hem een zitje wil geven, maar op dit moment speelt er nog niets.