'Totti en Roma naderen akkoord'

AS Roma en Francesco Totti blijven nog een tijdje aan elkaar verbonden. De 36-jarige Italiaan gaat een nieuwe verbintenis tekenen bij 'zijn' Roma.

De middenvelder annex aanvaller, die deze maand nog 37 jaar wordt, gaat volgens Sport Mediaset snel zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij de Romeinse club. Momenteel ligt hij vast tot medio 2014 en de Serie A-club gaat daar één of twee jaar aan vastplakken.

Het salaris van het clubicoon zal uit gaan komen op €3,5 miljoen per jaar. Ook na zijn actieve voetbalcarriere zal hij aan de club verbonden blijven. De verwachting is dat hij dan een vijfjarig contract gaat tekenen waarmee hij ambassadeur wordt van de club uit Rome.

Totti, die momenteel bezig is aan zijn 22ste seizoen bij Roma, meldde begin juli nog dat bijtekenen geen optie was. Hij moest in een nieuwe tenue poseren voor fotografen van La Gazzetta dello Sport. Toen hem werd gevraagd hoe dat voelde, antwoordde de Italiaan: "Ik heb er al veel gedragen, maar dit is de laatste."