Koningspaar bezoekt Spanje

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen volgende maand een kennismakingsbezoek aan Spanje. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

In oktober volgen bezoeken aan Noorwegen en Zweden. Noorwegen staat 2 oktober op het programma, Zweden is op 14 oktober aan de beurt. Op 14 oktober was eerst een bezoek aan België gepland, maar dat is uitgesteld in verband met de recente troonswisseling in het land, bevestigt de RVD.

In Spanje worden Willem-Alexander en Máxima ontvangen door koning Juan Carlos en koningin Sofia. Ook bezoeken ze het Huis van Afgevaardigden en is er een gesprek met premier Mariano Rajoy in diens ambtswoning, het Palacio de la Moncloa.

Willem-Alexander en Máxima hebben sinds de inhuldiging op 30 april kennismakingsbezoeken gebracht aan Luxemburg, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Het bezoek aan België is uitgesteld omdat het protocol voorschrijft dat het kortst zittende staatshoofd eerst op bezoek moet bij het langst zittende staatshoofd. Sinds de troonswisseling in België op 21 juli is Willem-Alexander degene die het langst op de troon zit.