Vriendin vond Peter Jan Rens 'vieze oude man'

De piepjonge vriendin van Peter Jan Rens was niet direct onder de indruk van zijn verschijning. "Ik dacht: wat een oude flodder in die kleren, wat een vieze oude man", vertelt Virginia, die 42 jaar jonger is dan Rens, in het BNN-programma Je Zal het Maar Zijn.

Toch sloeg even later de vonk toch over. "Ik moet zeggen dat ik in een sprookje leef", vertelt Virginia, die eerst de boot afhield. "Omdat hij zou oud was. Ik dacht: dat kan ik niet maken. Toen zei hij: je blijft hier, en toen ben ik niet meer weggegaan."

Ook de 62-jarige Peter Jan durfde niet direct toe te geven aan zijn gevoelens. "Nadat ik haar speels in de golven had geworpen dacht ik: dit is schandalig eigenlijk." Toch besloot hij voor Virginia te gaan. "Bijvoorbeeld vanwege haar ontzettend grote levenservaring op jonge leeftijd."

Het stel heeft grote plannen voor de toekomst. "Ik hoop dat hij me een toekomst kan geven op Tenerife en dat we een kleine krijgen", aldus Virginia. "Ik ook, ik wil er vier", vult Rens, die een dochter heeft uit een eerdere relatie, aan. "Maar ik wil ook trouwen in Las Vegas."

Ook op het gebied van zijn carrière ligt er volgens Rens veel in het verschiet. "We krijgen een eigen zender", vertelt de presentator, die daar verder niets over kwijt wil. "En Meneer Kaktus komt terug op tv."